Presedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj, joi, pe Facebook, dupa intalnirea cu presedintele Germaniei Joachim Gauck, in care arata ca acesta cunoaste ca nimeni altul comunismul si experienta acestuia e nepretuita pentru proiectul sau de infiintare in Romania a unui muzeu al Comunismului.

"Sunt bucuros si onorat ca am discutat, la Berlin, cu presedintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, despre colaborarea stransa dintre tarile noastre, dar si despre mostenirea comunismului pe care presedintele Germaniei il cunoaste ca nimeni altul din arhivele fostei politii politice germane, STASI", se precizeaza in postarea de pe pagina de socializare a presedintelui Klaus Iohannis.

Seful statului spune despre Joachim Gauck ca "a vizitat Romania inca de la inceputul anilor 90 si este un simbol al credintei nestirbite in dreptul cetatenilor de a afla adevarul, oricat de dureroasa ar fi acceptarea trecutului".

"Experienta lui Joachim Gauck este nepretuita pentru proiectul meu de infiintare in Romania a unui muzeu al Comunismului", se mai mentoneaza in postarea de pe Facebook a presedintelui Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Klaus Iohannnis si-a inceput, joi, vizita oficiala in Germania, printr-o intrevedere tete-a-tete cu omologul german, Joachim Gauck, la Palatul Bellevue, in cadrul careia s-a discutat sustinerea reciproca a Romaniei si Germaniei in cadrul Uniunii Europene.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a fost primit, in jurul pranzului, de presedintele german, Joachim Gauck, la Palatul Bellevue, resedinta oficiala, in debutul primei vizitei oficiale pe care seful statului o face in Germania, de la preluarea mandatului.

Cei doi sefi de stat au purtat convorbiri tete-a-tete, urmate de un dejun de lucru oferit de presedintele Joachim Gauck.

Printre temele abordate in cadrul intalnirii se afla, potrivit Administratiei Prezidentiale, sustinerea reciproca a Romaniei si Germaniei in cadrul Uniunii Europene, preocuparea fata de stabilitate si securitate in actualul context geopolitic, rolul minoritatilor de sasi si svabi din Romania si, respectiv, de romani din Germania, in pastrarea traditiilor si a valorilor culturale comune, cat si copatronajul celor doi presedinti pentru Fundatia bisericilor fortificate sasesti din Transilvania.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.