Deputatul PNL, Cristina Pocora, a declarat joi ca PSD s-ar pregati de Opozitie, construind o "platforma electorala" din care face parte inclusiv proiectul de Cod fiscal, pe care premierul Victor Ponta nu doreste in mod serios sa-l promoveze, ci doar sa-l foloseasca drept "culegere de bune intentii".

"PSD se pregateste de Opozitie. Toate actiunile Guvernului si ale PSD din ultima perioada demonstreaza clar acest plan. Daca in anul 2014 PSD si Victor Ponta au fost in campanii electorale pentru alegeri europarlamentare si prezidentiale, in 2015 intra in campania pentru alegerile din 2016 cu gestionarea atenta a trecerii in Opozitie de la guvernare. Astazi, Victor Ponta se comporta ca un sofer de autobuz cu cauciucurile spate, cu rezervorul gol, cu directia stricata si fara frane, care insa vinde bilete si ii asigura pe calatori ca ii va duce cu siguranta, cu bine si repede la destinatie", a sustinut deputatul, potrivit MEDIAFAX.

"Isi construiesc o platforma cu care sa poata spune, atunci cand nu vor mai fi la guvernare, ce bine au guvernat ei, ce lucruri bune au dorit sa faca pentru oameni, dar au fost schimbati. Parca mi-l si imaginez pe Victor Ponta cu lacrimi in ochi spunand acest lucru. Aici se incadreaza bineinteles acest proiect de Cod fiscal, aceasta platforma electorala pe care au lansat-o in aceasta perioada cei de la PSD", a mai spus Pocora.

Deputatul PNL a fost intrebat cum poate face PSD o platforma electorala de opozitie pe marginea Codului fiscal, in conditiile in care documentul prevede masuri eminamente liberale.

"Ceea ce ne-a prezentat domnul Ponta si cei din PSD este un material facut copy-paste in multe capitole din programele PNL. Dincolo de asta, nu au demonstrat nicio secunda ca sunt seriosi pe calea aceasta a scaderii taxelor, a implementarii unor astfel de masuri. Sunt de dorit, toata lumea isi doreste scaderea taxelor, toata lumea isi doreste aceste masuri. Guvernul Ponta este acum in functiune, in tot acest timp putea sa demareze lucruri din acel Cod fiscal. De asemenea, in momentul de fata are majoritatea in Parlament care ii permite sa adopte acest Cod fiscal. Dar faptul ca il vedem pe Victor Ponta mai mult vorbind decat facand lucruri concrete in ceea ce priveste acest proiect ne face sa fim convinsi ca va folosi aceasta culegere de bune intentii doar pentru campanie. Daca era serios in acest demers, l-ar fi pus in aplicare", a raspuns Pocora.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Ea a sustinut ca "demagogia si duplicitatea" PSD s-ar fi demonstrat in cazul votului pentru ridicarea imunitatii Elenei Udrea, in cazul caruia parlamentarii PSD fie nu au participat la vot, fie nu au votat "la vedere", ori unii parlamentari au votat impotriva.

Deputatul PNL a afirmat ca Ponta are o "abordare oficiala de televizor, de suprafata, falsa si mincinoasa", declarandu-se pentru ridicarea imunitatii parlamentarilor atunci cand e solicitata de procurori, dar absentand de la toate voturile care au vizat-o pe Elena Udrea. "Nu l-am vazut pe Victor Ponta, marele luptator pentru independenta justitiei, la niciunul dintre cele opt voturi pentru inceperea urmaririi penale sau pentru arestarea sau retinerea doamnei Elena Udrea", a sustinut Pocora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.