Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, si-a exprimat "socul si profunda indignare" fata de atacul terorist "fara precedent" care a avut loc, miercuri, la sediul publicatiei Charlie Hebdo din Paris, in urma cel putin 12 persoane au fost ucise, potrivit AFP.

"Imi exprim socul si profunda indignare fata de atacul terorist fara precedent care a avut loc astazi la sediul publicatiei «Charlie Hebdo» din Paris. Acest act de o gravitate extrema impotriva reprezentantilor presei reprezinta un atac la insasi esenta democratiei si a valorilor si libertatilor fundamentale", a declarat seful diplomatiei, potrivit unui comunicat MAE, scrie MEDIAFAX.

Bogdan Aurescu a condamnat "in cei mai categorici termeni acest act terorist, care reprezinta un atac de o lasitate revoltatoare la adresa presei si a lumii civilizate". Totodata, ministrul de Externe a precizat ca "Romania va continua, alaturi de partenerii europeni, sa sprijine lupta impotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare".

"Gandurile noastre se indreapta catre familiile victimelor. Suntem alaturi de intregul popor francez prieten, greu incercat in aceste momente tragice", a mai spus Aurescu.

Cel putin 12 persoane au fost ucise si alte patru au fost ranite in atacul de miercuri de la sediul ziarului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspiratie islamista si fara precedent, denuntat de presedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist", relateaza AFP. Acesta este cel mai mortal atentat comis in Franta in ultimii 40 de ani.

Presedintele francez, Francois Hollande, care s-a deplasat rapid la locul atacului, a denuntat "un atentat terorist" de o "exceptionala barbarie" si a facut apel la "unitate nationala".

Soarta si identitatea autorilor atacului nu este cunoscuta pentru moment. Potrivit unor marturii citate de surse din politie, atacatorii au strigat "l-am razbunat pe Profet", dupa care au reusit sa fuga. O reuniune de criza a fost convocata la presedintie la ora 13.00 GMT (15.00, ora Romaniei), iar Franta a ridicat la maximum nivelul de alerta - si anume "alerta de atentat" - in regiunea pariziana, in urma atacului.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.