Presedinele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, ca nu are nicio legatura cu afacerea Microsoft si ca-i pare rau ca fostul ei sot, Dorin Cocos, este in situatia de a fi arestat preventiv in acest dosar, aratand ca justitia trebuie sa-si faca datoria.

"Nu am nicio legatura cu afacerea Microsoft, imi pare rau ca fostul meu sot, un om cu care am fost casatorita zece ani, este astazi in situatia de a fi arestat preventiv in acest dosar. Am declarat de nenumarate ori ca justitia trebuie sa functioneze independent, justitia trebuie sa-si faca datoria pana la capat indiferent de numele celor implicati in dosare penale, indiferent de puterea lor economica, financiara, indiferent de clasa politica si partidul politic din care fac parte si acelasi lucru il spun si acum, cand in acest dosar Microsoft este implicat fostul meu sot, dar si colegi de partid. Afirm ferm: nu am nicio implicare in afacerea Microsoft", a precizat Elena Udrea intr-o conferinta de presa, scrie MEDIAFAX.

Ea a aratat ca fostul ei sot a fost om de afaceri inainte de a o cunoaste si ca incercarea de a fi legat numele ei de posibila implicare a acestuia in dosarul Microsoft este "fortata".

"Sotul meu a fost om de afaceri inainte de a ma cunoaste pe mine, a ramas in timpul casatoriei om de afaceri si dupa ce ne-am despartit, de un an si jumatate, in continuare a facut afaceri. Nu le-a facut datorita mie, nu le-a facut impreuna cu mine. Incercarea de a ma lega de posibila implicare a fostului sot in dosarul Microsoft este fortata si facuta pentru a avea un nou motiv de atac impotriva candidatului Elena Udrea", a spus ea.

Elena Udrea a mai spus ca nu se retrage din competitia electorala. "Celor care se asteapta sa ma retrag le spun: «Nu ma retrag din aceasta competitie»", a adaugat ea.

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul licentelor Microsoft. In acelasi dosar au fost arestati preventiv omul de afaceri Dumitru Nicolae, care controleaza grupul de firme Niro, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Cocos a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. Cocos ar fi primit 9 milioane de euro.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Conform unor stenograme din dosar, Dorin Cocos ii spunea lui Dinu Pescariu, intr-o discutie din septembrie, cand vorbeau despre semnarea unor chitante antedatate pentru o parte a banilor primiti in schimbul traficului de influenta pentru contractul privind licentele Microsoft, ca a vorbit si cu "Elena".

Potrivit unor surse judiciare, prenumele "Elena" mentionat de Dorin Cocos ar fi al Elenei Goicea si este mentionat in contextul cumpararii unui apartament de catre aceasta de la o firma, pe "circuitul" prin care Gheorghe Stefan ar fi incercat sa ascunda provenienta banilor primiti in schimbul traficului de influenta.

In acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri - senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.