Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca liberalii nu vor accepta ca PC sa desemneze un reprezentant in functia de vicepremier, precizand ca ar fi o devalorizare a functiei si nu e posibil ca Daniel Constantin sa fie pe aceeasi pozitie cu Klaus Iohannis.

Antonescu a declarat, la Realitatea TV, ca PNL se va opune in continuare propunerii premierului Victor Ponta ca PC sa obtina o pozitie de vicepremier.

"Domnul prim-ministru a motivat nevoia de a avea cate un vicepremier de la fiecare partid pentru ca sa discute cu dansii la Guvern decizii guvernamentale, adica sa stie pozitia fiecarui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu presedintele PC, Daniel Constantin, intr-un comitet de cinci in care avem prim-ministru, trei viceprim-ministri si presedintele celuilalt partid, nu calitatea de vicepremier iti confera dreptul de a participa la aceasta discutie si de a-ti expune pozitia partidului tau", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PNL a precizat ca liberalii nu se "cramponeaza" de problema pozitiei de vicepremier pentru PC.

"Nu e un lucru de gluma, nu ne jucam cu nasturi, nu suntem fabrica de vicepremieri. Vicepremierii in structura unui Guvern au fie destinatia administrativa, in sensul de a facilita munca de coordonare generala a prim-ministrului, coordonand anumite ministere. Sigur, totul sub comanda prim-ministrului, dar ajutandu-l in munca sa. Fie sunt simbolice, reflectand componente politice semnificative din acel Guvern", a declarat Antonescu.

El a mentionat ca presedintele UNPR, Gabriel Oprea, se afla in pozitia de vicepremier chiar daca nu are portofoliu printr-o conventie politica de la momentul conturarii Guvernului.

Liderul PNL a mentionat ca UNPR este un "partid ceva mai real, mai serios decat PC".

"Nu are nicio explicatie ca PC sa ofere si el un vicepremier asa cum ofera PNL si ofera PSD. Deschis o spun, asta ar inseamna un soi de inflatie, o devalorizare a functiei vicepremierului in acest Guvern, si nu se poate ca noul Guvern sa debuteze prin intrarea in functia de vicepremier de mana a lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin. Asa ceva nu se poate (...)", a mentionat Antonescu.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a precizat ca in cazul celorlalte propuneri facute de Victor Ponta, legate de functionarea Guvernului, nu exista o impotrivire din partea PNL.

"Nu ne cramponam in a-i face vreun necaz lui Daniel Constantin, pentru ca nu treaba lui Daniel Constantin in viata sa devina vicepremier, in Guvernul asta. In altul poate sa devina premier cand o fi, presedinte, secretar general al ONU. Dar in acest Guvern, noi nu ne batem joc de functia de vicepremier", a mai sustinut Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca a propus in sedinta USL o varianta in care Klaus Iohannis era ministru de Interne si vicepremier, urmand ca Guvernul sa aiba patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.