Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marti, ca USL "se poate rupe" daca negocierile privind preluarea unui post de vicepremier si a portofoliului de la Interne "merg prost" si nu se va mai realiza remanierea.

Totodata, Iohannis a dat asigurari ca, daca va fi numit in Guvern, va demisiona de la Primarie cu cinci minute inainte de a depune juramantul de investitura.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, ca negocierile din USL pentru schimbarile din Guvern incep la ora 14.30 si "nu vor fi nici simple, nici scurte".

Iohannis a afirmat ca discutiile despre noua constructie politica - USD - "ingreuneaza dialogul".

"Daca negocierile vor merge bine si ne intelegem, o sa trecem si peste acel semnal dat de USD. Voi merge la minister si o sa indeplinesc conditiile cerute de lege. In momentul acesta, calea este clara, dar are doua solutii care depind in mica masura de optiunea mea privata. Depind de cum merg negocierile in USL", a spus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat ce l-ar putea face sa renunte la ideea de a prelua cele doua functii, Iohannis a raspuns: "Sa nu ne intelegem la negocieri si sa nu se realizeze remanierea".

Prim-vicepresedintele PNL a precizat ca nu accepta cele doua posturi din lipsa de activitate, "asa cum au inteles chiar si unii oameni politici", ci pentru ca asa s-a decis in PNL.

"Eu nu merg la Bucuresti pentru ca nu am ce face aici. Am cel mai bun job si-mi place cel mai mult. Eu merg acolo pentru ca asa s-a hotarat in PNL. S-a hotarat sa merg pentru ministru de Interne si vicepremier. Eu nu discut despre altceva, nu discut alta configuratie", a spus Iohannis.

El a precizat ca, "in varianta optimala", calendarul urmatoarelor zile ar putea fi acesta: "Azi (marti - n.r.) negocieri, maine mers in Parlament, poimaine introducerea in functie. Eventuala demisie apare cu cinci minute inainte de depunerea juramantului".

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Intrebat daca negocierile s-ar putea prelungi, Iohannis a afirmat ca, cu cat acestea vor fi mai lungi, vor scadea sansele de realizare a proiectului.

"Sansele scad exponential daca nu terminam astazi. Sansele unei reusite pe aceasta negociere scad. In situatia optimala, situatia ar trebui rezolvata saptamana asta, in cel mai rau caz saptamana viitoare. Daca va fi dupa saptamana viitoare, nu va mai fi", a spus Iohannis.

Intrebat daca USL s-ar putea rupe daca negocierile actuale esueaza, Iohannis a raspuns: "Daca negocierile merg prost, se poate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.