Proiectul de Hotarare de Guvern privitor la comasarea Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului si la trecerea Muzeului Antipa in subordinea Ministerului Mediului a fost deocamdata suspendat, a declarat directorul Muzeului Taranului Roman, Virgil Nitulescu, luni, intr-o conferinta de presa.

Virgil Nitulescu a mai spus ca ii multumeste premierului Victor Ponta pentru faptul ca a renuntat, pentru moment, la acest proiect.

"Nu in ultimul rand, si o fac fara niciun fel de ironie, trebuie sa multumesc domnului prim-ministru pentru ca a inteles sa faca un pas inapoi si sa renunte, asa cum a spus dumnealui, pentru moment, la acest proiect de hotarare de guvern", a declarat Virgil Nitulescu, luni, in timpul unei conferinte de presa, desfasurata la Clubul Taranului Roman din Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

Totodata, Virgil Nitulescu si-a exprimat speranta ca decizia premierului Victor Ponta va fi una definitiva, in caz contrar, directorul Muzeului Taranului Roman din Bucuresti sustinand ca este pregatit sa treaca la proteste de strada.

"Eu sper ca acest «pentru moment» va fi pentru totdeauna pentru ca, o spun cu toata raspunderea, suntem hotarati ca, in cazul in care se reia acest proiect de hotarare a guvernului, sa trecem la proteste de strada si, in orice caz, sa dam de lucru prietenilor nostri din subordinea domnului general de brigada Mircea Olaru, de la jandarmerie (...)", a afirmat Virgil Nitulescu.

De asemenea, Nitulescu a multumit personalitatilor si institutiilor romanesti si internationale care si-au manifestat sprijinul fata de Muzeul Taranului Roman, amenintat saptamana trecuta cu pierderea spatiului in care isi desfasoara activitatea, respectiv cladirea din Soseaua Kiseleff, numarul 3.

Potrivit lui Nitulescu, printre personalitatile care au intervenit public in favoarea Muzeului Taranului Roman se numara academicianul Dinu C. Giurescu, antropologul Vintila Mihailescu, dar si fosti ministri ai Culturii, precum Andrei Plesu, care a contribuit la reinfiintarea muzeului in 1990, Ion Caramitru, Razvan Theodorescu, Mona Musca, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor si Puiu Hasotti.

De asemenea, Virgil Nitulescu l-a nominalizat si pe fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, care "poate ar fi semnat trecerea Muzeului Antipa in subordinea Ministerului Mediului, dar in niciun caz mutarea noastra din acest sediu si, automat, desfiintarea muzeului nostru".

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

In ceea ce priveste relatia dintre Muzeul Taranului Roman si Muzeul "Grigore Antipa", Virgil Nitulescu a afirmat ca aceasta este una de colaborare. El a facut referire la proiectul "Triunghiul muzeelor", conceput de cele doua institutii impreuna cu Muzeul de Geologie si Asociatia Spatiul Urban din Bucuresti pentru a reconfigura spatiul urban al Capitalei, dupa modelul Insulei Muzeelor din Berlin si al Districtului Muzeelor din Viena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.