Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sambata, la Alba-Iulia, dupa discutii avute cu autoritatile din judet, ca Presedintele CJ Alba, dar si prefectul si subprefectul sustin ferm proiectul privind Rosia Montana, care ar aduce fonduri importante la bugetul local.

"Multumesn conducerii Consiliului Judetean si Prefecturii pentru briefingul facut azi. Am discutat cu domnul presedinte avantajele si domnia sa sustine ferm acest proiect, ca si prefectul si subprefectul judetului Alba", a spus Zgonea.

El a aratat ca numai din autorizatie Consiliul Judetean ar incasa 11 milioane de dolari, in timp ce 70 de milioane de lei ar fi alocati reabilitarii zonei Rosia Montana de la ministerul Culturii.

"Numai din autorizatie le intra 11 milioane de dolari. Va dati seama ce bani ar insemna pentru Consiliul Judetean Alba. 70 de milioane sunt numai reabilitarea Rosia Montana si localitatile din jur pe protectia ceruta de catre obligatiile legislative ale Ministerului Culturii pentru a pastra aceasta zona din punct de vedere arheologic", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca intreprinde o vizita la Alba si, ulterior, va merge la Rosia Montana pentru a se documenta la fata locului. "Eu cred ca nu putem sa luam o decizie in anul 2013 in Parlament fara sa ne documentam, fara sa avem o documentare la fata locului. Duminica fac deplasarea la Rosia Montana, e important pentru orice parlamentar sa fim documentati", a spus Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca trebuie rezolvate problemele care sunt in zonele foste miniere unde somajul e mult ai ridicat decat cota de 7%, cat are judetul Alba.

"Eu cred ca o familie de mineri, care provine din acea zona, trebuie sa aiba un loc de munca, vor sa-si duca copilul la scoala. Dar, pe de alta parte, sunt preocupat si de o securitate ecologica a zonei respective si trebuie sa recunoastem aceste lucru. Am credinta ca membrii Comisiei speciale vor fi in stare sa aduca consens intre cei care sustin proiectul si cei care se opun si cer conditii speciale de protectie a mediului", a spus Zgonea.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.