Primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, a declarat, sambata, in deschiderea Congresului UDMR, ca "a venit momentul ca Romania, in final, sa solutioneze situatia secuimii", spunand ca pentru maghiari "autonomia ramane in continuare singurul tel si singura solutie".

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, a declarat, sambata, in deschiderea celui de-al XI-lea Congres al UDMR, ca maghiarii doresc autonomie culturala si teritoriala, subliniind ca "autonomia ramane in continuare singurul tel si singura solutie".

"A venit momentul ca Romania, in final, sa solutioneze situatia secuimii, asa incat sa ne linistim si noi. (...) Trebuie sa ne reintoarcem la declaratia de la Alba Iulia. Autonomia ramane in continuare singurul tel si singura solutie. In spiritul de la Alba Iulia, asigurarea autonomiei este o solutie de onoare. Noi vrem autonomie culturala si autonomie teritoriala. Nu sau autonomie teritoriala, ci si autonomie teritoriala. Autonomie culturala pentru toti maghiarii din Transilvania, autonomie teritoriala pentru secuime", a spus Raduly Robert, in discursul sustinut in limba maghiara si a carui traducere a fost asigurata de organizatori.

Raduly Robert a spus ca aceasta cauza a autonomiei este importanta pentru Miercurea Ciuc si pentru aceasta regiune.

"In lupta pentru autonomie avem nevoie de toti oamenii de bine, trebuie sa facem pasii impreuna, trebuie sa lucram si sa luptam", a mai afirmat primarul din Miercurea Ciuc, scrie MEDIAFAX.

In discursul sau, el s-a mai referit si la situatia financiara grea a comunitatilor locale si la faptul ca functionarii publici din zona trebuie sa vorbeasca limba maghiara.

Peste o mie de persoane participa, sambata, la al XI-lea Congres al UDMR, care se desfasoara la Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc. Acesta este cel mai mare congres din istoria Uniunii, printre participanti fiind peste 770 de delegati ai filialelor teritoriale si liderii principalelor partide din Romania si Ungaria.

La eveniment au participat, in calitate de invitati, premierul Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, seful PDL, Vasile Blaga, si cel al Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.