Comisarul european al Agriculturii, Dacian Ciolos, a spus, joi, referindu-se la faptul ca Bruxelles este vazut ca "Inalta Poarta", ca "oricat de inalta ar fi poarta, tot are o clanta" si ca aceasta din urma perceptie este cea care ar trebui sa fie insusita de catre fermierii romani.

"Presedintele Basescu, unii dintre dumneavostra vorbeau aici de «Inalta Poarta», de ce face, ce taie si spanzura Bruxelles-ul. Eu vreau sa va spun ca oricat de inalta ar fi o poarta, tot are o clanta undeva. Important e sa stii sa o gasesti sa o deschizi si sa treci dincolo", a spus oficialul european, transmite MEDIAFAX.

El le-a cerut fermierilor romani sa renunte la ideea delimitarii "noi aici, in Romania, ei acolo in Europa", avand in vedere faptul ca sunt beneficiarii unei politici comunitare, respectiv Politica Agricola Comuna.

"Macar dumneavoasta, in agricultura sa iesiti din ideea asta - noi aici, in Romania, ei acolo, in Europa. Iesiti din ideea asta, sunteti unul putinele sectoare care beneficiaza de o politica comuna, Politica Agricola Comuna", a spus comisarul european.

El le-a mai spus fermierilor sa abordeze "direct" Politica Agricola Comuna.

"Va propun sa abordati direct. Avem Politica Agricola Comuna, hai sa vedem cum o folosim, cum o adaptam, cum o integram la nevoile noastre", a precizat comisarul european, adaugand ca Romania are "mare nevoie de reprezentare profesionala" a agriculturii la toate nivelele.

Citeste si: Basescu: Bruxelles-ul nu e Inalta Poarta, ci un partener al Romaniei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.