Presedintele Traian Basescu le-a spus, joi, fermierilor romani reuniti la conferinta nationala a agricultorilor, ca Bruxelles-ul nu este Inalta Poarta, ci un partener al Romaniei, el aratand ca interesul celor de la Bruxelles este ca banii europeni sa fie cheltuiti bine si la vreme.

"Poate de la aceasta intalnire veti pleca, daca voi reusi sa va conving, ca Bruxelles-ul nu e Inalta Poarta. Va pare Ciolos a fi unul de la Inalta Poarta? Mie nu-mi pare deloc. Eu cred ca Bruxelles-ul e partenerul nostru, cu o singura conditie: sa respectam regulile. Atunci cand respecti reguli si ce ne-am angajat sa facem, cu certitudine Bruxelles-ul ne va fi un partener. Cand vedeti sanctiuni, sa va intrebati de zece ori ce o fi facut Romania de sunt pozitii care o admonesteaza", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca interesul celor de la Bruxelles este ca banii europeni sa fie cheltuiti bine si la vreme in Romania si i-a indemnat pe fermieri sa considere Bruxelles-ul un partener.

"Sunt un om care si-a aparat interesele tarii ori de cate ori i s-a parut ca tara e nedreptatita, dar inteleg intotdeauna cand Bruxelles-ul ajunge la o limita cand o tara sau alta nu respecta regula jocului, cand o tara sau alta nu respcta lucruri la care s-a angajat. Vedeti in Bruxelles un partener si o sa castigm toti, si noi si ei, pentru ca intersul lor este ca banii europeni sa fie bine cheltuiti in Romania si mai ales cheltuiti la vreme", a adaugat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.