Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, referitor la sesizarea ANI, ca el "a raportat corect" in declaratia de avere din mai 2012, aratand ca aceasta se referea situatia de pana in 31 decembrie 2011, cand inca nu cumparase actiuni la Transgaz.

"Eu in aprilie 2012 am cumparat actiuni la Transgaz. In mai am facut declaratia de avere pentru 2011 si am declarat actiunile pe care le-am avut la sfarsitul anului 2011. In mai 2013 voi raporta situatia de avere la sfarsitul lui 2012, unde vor apararea si actiunile de la Transgaz achizitionate in aprilie 2012", a explicat Stolojan.

El crede ca astfel a raportat "corect".

"Am raportat corect, pentru ca declaratia de avere era pana la 31 decembrie 2011. In mai 2013 voi face declaratia de avere pentru 31 decembrie 2012", a mentionat Stolojan.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals in declaratii pentru ca nu si-a trecut in declaratiile de avere si de interese completate la data de 25 mai 2012 actiunile la Transgaz Medias, in cazul sau fiind sesizat Parchetul ICCJ.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, de catre Theodor Dumitru Stolojan, deputat in Parlamentul European", informeaza ANI intr-un comunicat.

Stolojan se declarase initial nesigur in privinta omisiunii de a-si declara actiunile la Transgaz. "Eu cred ca le-am declarat. Eu asa tin minte ca am facut o anexa in care le-am declarat. O sa verific acasa, ca am pastrat declaratiile, si o sa vad", a sustinut europarlamentarul PDL, contactat de "Gandul".

Citeste si: ANI: Vanghelie si Iohannis, incompatibili! Stolojan, fals in declaratii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.