Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca o decizie a CEDO favorabila fostului premier Adrian Nastase, care a facut o plangere considerand ca procesul sau in Romania a fost unui inechitabil, ar schimba optica interna, dar nu ar constitui o rampa pentru relansarea acestuia.

Intrebat daca o decizie a CEDO favorabila lui Nastase ar insemna o rampa de lansare sau ar schimba optica interna, Iliescu a spus: "Optica interna, da. Dar relansare nu stiu la ce puteti sa va ganditi, pentru ca eu cred ca el acum se gandeste cum sa-si asigure o prezenta echilibrata in viata publica. El in primul rand sa isi gaseasca echilibrul necesar".

Potrivit MEDIAFAX, Iliescu a precizat ca decizia lui Nastase de a face o plangere la CEDO in legatura cu procesul sau si cu sentinta pe care o considera nedreapta reprezinta nu numai o expresie a unei abordari subiective, ci si rationale, avand in vedere pregatirea sa de jurist.

"Eu il cred (..) si cred mai ales in discernamantul sau. El e si jurist, e om cu pregatire, nu este numai o expresie a unei abordari subiective, ci si rationale", a spus Iliescu.

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, miercuri, la Antena 3, ca din decembrie 2012 a facut o plangere la CEDO, pentru a arata nedreptatea din cazul sau, mentionand ca nu a dorit sa faca cerere de gratiere catre Traian Basescu, pentru ca ar fi fost o umilinta si o recunoastere a unei vinovatii.

"Voi cauta mai departe sa gasesc un remediu juridic - si e un lucru pe care nu l-am spus pana acum - inca din decembrie am facut plangere la CEDO in legatura cu aceasta condamnare pentru ca vreau pe mai departe sa arat felul incorect in care s-a desfasurat procedura si nedreptatea din sentinta respectiva", a spus Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.