Singurul avantaj al legii privind despagubirile pentru imobile nationalizate este ca nu presupune nicio responsabilitate financiara pentru Guvern, premierul Victor Ponta angajandu-si raspunderea ca banii vor fi dati de alt guvern, sustine vicepresedintele PDL Raluca Turcan.

Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca “asumarea raspunderii pentru legea retrocedarilor este o mascarada", transmite MEDIAFAX.

"Legea nu restituie imobilele proprietarilor, decat ca exceptie. Legea nu apara proprietatea, ci creeaza haos imobiliar. Legea nu aduce dreptate celor care au fost nedreptatiti de regimul comunist, ci doar o batalie pe niste puncte", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, "legea naste sperante, dar ofera dezamagire" si este "neconstitutionala, pentru ca restituirea proprietatii, intr-o tara in care Constitutia garanteaza proprietatea, trebuie sa fie regula, si nu exceptie".

Turcan a adaugat ca "Guvernul Ponta ofera proprietarilor puncte pana in 2016, urmand ca, in perioada 2017-2024, sa se faca plati, in transe".

"Pana atunci, toti cei care aveau dosare solutionate si asteptau despagubiri vor fi blocati. Blocarea totala a procesului despagubirilor pana in 2016, inclusiv pentru cei cu dosare rezolvate, duce la blocarea cadastrarii si la instabilitatea circuitului civil. Oricum, in Romania se inregistreaza cel mai mic procent de cadastrare din UE. Mentinand acest procent infim de cadastrare a proprietatilor si blocand procesul pana in 2016 inseamna haos imobiliar si instabilitatea circuitului civil", sustine vicepresedintele democrat-liberal.

Potrivit Ralucai Turcan, singurul avantaj pe care-l are legea pentru care Victor Ponta si-a asumat raspunderea este acela ca "nu presupune nicio responsabilitate financiara pentru Guvern".

"Practic, Ponta si-a asumat responsabilitatea ca banii vor fi dati de alt guvern. In momentul in care restituirile se fac dupa 2017 si pana atunci va fi doar batalie pe puncte acest lucru inseamna foarte clar ca Ponta si-a asumat raspunderea ca practic nu va da niciun ban fostilor proprietari", a conchis Raluca Turcan.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Citeste si: Guvernul si-a asumat raspunderea pentru Legea despagubirilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.