Victor Ponta a justificat propunerile pe care le-a avansat, miercuri, ca ministru interimar al Justitiei, pentru numirea procurorilor prin faptul ca a constatat, marti seara, ca Parchetul a devenit "mosia si monopolul" lui Daniel Morar, care dispune asupra numirilor, fapt considerat inacceptabil.

"Am constatat aseara - am avut la CSM o discutie civilizata si normala - dar aseara am constatat ca Parchetul a devenit mosia domnului Morar si ca dansul spune pe cine nu numeste, pe cine numeste, cum numeste si ca, practic, noi constatam un monopol in Romania. Monopolul asupra procurorilor apartine domnului Daniel Morar. In calitatea mea de ministru interimar al Justitiei si de prim-ministru, nu pot sa asist pasiv la aceste lucruri. In baza legii, singura lege aflata in vigoare, pe baza careia chiar si domnul Morar a fost numit in functie, a facut sase propuneri pentru functiile de conducere, iar CSM trebuie sa se intruneasca si, conform legii, sa dea un aviz, pozitiv sau negativ, dar nu cred ca putem accepta ca cineva, o singura persoana, sa incalce sau sa rescrie legea pentru a-si pastra un monopol asupra unei institutii, Parchetul, care trebuie sa nu apartina nici partidelor, dar nici unui singur om", a spus Ponta in sedinta de guvern, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca propunerile formulate pentru numirea procurorilor sunt in acest sens si a apreciat ca a facut ceea ce este bine pentru guvern si stabilitate politica, precum si pentru stabilitatea sistemului de justitie.

"Aplicand legile tarii, consider ca am dreptate in fata celor care nu vor sa le aplice si care vor sa creeze o putere paralela Legii si Constitutiei", a adaugat Ponta, spunand ministrilor sa fie "absolut convinsi" ca deciziile pe care le-a luat "asa rapid" sunt exact in aceste directii.

Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si: Antonescu: Pentru prima data de la infiintarea USL, Ponta nu ne-a consultat

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.