Cel putin 65 de persoane si-au pierdut viata in ultimele trei zile din cauza insolatiei care a afectat orasul-port Karachi din sudul Pakistanului unde temperaturile maxime au ajuns pana la 44 de grade Celsius, informeaza marti Xinhua citand media locale.

Faisal Edhi, directorul Edhi Foundation, care opereaza mai multe morgi si un serviciu de ambulanta in aceasta tara, a declarat pentru presa locala ca 114 cadavre au fost aduse in ultimele trei zile la morgile fundatiei din zonele Korangi si Sohrab Goth, dintre acestea cel putin 65 de decese fiind cauzate de insolatie.

Edhi a declarat ca majoritatea persoanelor care au decedat ca urmare a insolatiei au murit in locuintele lor fara a primi ajutor medical la timp. El a adaugat ca cea mai tanara victima avea sase ani, iar cea mai varstnica 78 de ani.

Autoritatile locale nu au confirmat aceste declaratii, mentioneaza presa locala.

Departamentul de Meteorologie din Pakistan a emis o avertizare de canicula valabila pentru Karachi, in care se precizeaza ca temperaturile se vor mentine ridicate pe tot parcursul acestei saptamani, intre 40 si 43 de grade Celsius.

Potrivit media locale, primarul din Karachi, Waseem Akhtar, a recomandat locuitorilor sa ramana in locuinte in timpul zilei pentru a evita insolatiile.

In 2015, un val de canicula a provocat decesul a cel putin 1.200 de persoane, in cea mai mare parte varstnici, bolnavi si persoane fara adapost, majoritatea din provincia Sindh din sudul Pakistanului, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.