Mii de oameni, admiratori ai familiei regale britanice sau simpli curiosi s-au adunat sambata dimineata in orasul istoric Windsor, din apropiere de Londra, pentru a sarbatori nunta anului dintre printul Harry si actrita americana Meghan Markle, o casatorie despre care se spune ca va aduce un suflu nou institutiei monarhiei britanice care incearca sa se mentina relevanta in lumea moderna, conform Reuters.
UPDATE - Meghan Markle, rochie cu trena de cinci metri, creatie Givenchy.

UPDATE -
Meghan Markle si Printul Harry au fost cununati.

Fosta actrita Meghan Markle si Printul Harry au spus "da" in fata lui Dumnezeu, a membrilor familiilor, a invitatilor si a milioane si milioane de telespectatori din intreaga lume, sambata, in cadrul unei ceremonii somptuoase desfasurate la capela St. George din castelul Windsor. Nepotul reginei Elisabeta a II-a şi fosta actriţă, care a primit rangul de Alteţă Regală şi titlul de ducesă de Sussex, şi-au jurat dragoste eternă într-o atmosferă în care basmul s-a împletit cu istoria, într-o ceremonie somptuoasa.

Arhiepiscopul de Canterbury i-a declarat pe Harry şi Meghan soţ şi soţie după ce şi-au spus jurămintele şi au schimbat verighetele.


La serviciul religios au asistat 600 de invitaţi, printre care numeroase personalităţi din lumea filmului, a muzicii şi sportului. Dintre aceştia, Press Association îi aminteşte pe Oprah Winfrey, Serena Williams, George şi Amal Clooney, Sir Elton John, Idris Elba şi David şi Victoria Beckham.



UPDATE
14.05 - Meghan Markle a ajuns la capela unde se va casatori cu Printul William si este condusa la altar de catre Printul Charles.

UPDATE - Ceremonia a inceput.

Milioane de oameni vor urmari ceremoniile din fata televizoarelor. Popularul print Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a si pana acum unul dintre cei mai ravniti burlaci din lume, se casatoreste cu vedeta seriei de televiziune "Suits" la Capela St. George a castelului Windsor, o capela ce dateaza din secolul XV.


Pe masura ce primele raze ale soarelui au inceput sa mangaie bland vechile ziduri din piatra ale Windsorului, cea mai veche si mai mare fortificatie inca locuita din lume, numerosi admiratori ai cuplului princiar au inceput sa se adune in spatele barierelor special amplasate pentru eveniment, pentru a ocupa locurile cu cea mai buna vizibilitate. Multi dintre ei poarta steaguri britanice si americane.

Citeste si:
Telespectatorii britanici ai nuntii printului Harry, cu o treime...
Telespectatorii britanici ai...

Ofiteri de politie, inarmati cu arme semiautomate, patruleaza pe strazile din Windsor si pe acoperisurile cladirilor au fost trimisi lunetisti. Din loc in loc, in jurul castelului, au fost amplasate puncte de control.

Peste 100.000 de admiratori ai familiei regale britanice vor iesi azi pe strazile inguste ale orasului Windsor, aflat la 30 de kilometri vest de Londra. Castelul Windsor a fost resedinta pentru 39 de regi britanici incepand cu anul 1066, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.