Toate sondajele la iesirea de la urne il indica pe Vladimir Putin drept castigator al alegerilor prezidentiale desfasurate duminica in Rusia, transmit agentiile de presa internationale.

Presa rusa de stat, preluata de DPA, publica un scor de 73,9% pentru presedintele in exercitiu, care si-a asigurat astfel cel de-al patrulea mandat, fara a mai fi necesar un al doilea tur de scrutin.

Reuters prezinta cifrele obtinute de cei opt candidati in doua sondaje de opinie, VTsIOM si FOM:

Candidat VTsIOM FOM
Vladimir Putin 73,9% 76,3%
Pavel Grudinin 11.2% 11.9%
Vladimir Jirikovski 6,7% 6,0%
Ksenia Sobceak 2,5% 2,0%
Grigori Yavlinski 1,6% 1,0%
Boris Titov 1,1% 0,7%
Serghei Baburin 1,0% 0,6%
Maxim Suraikin 0,8% 0,7%

Comisia Electorala Centrala a anuntat deja ca prezenta la urne a fost mai ridicata decat in 2012, la precedenta realegere a lui Vladimir Putin, reaminteste DPA.

Grupul de monitorizare a alegerilor Golos a raportat peste 2500 de nereguli in timpul scrutinului, dintre care aproximativ 500 la Moscova, mentioneaza aceeasi agentie. Pe site-ul de internet al grupului sunt detaliate cazuri de vot multiplu. Golos este inregistrat in Rusia ca agent strain, deoarece a primit finantari din strainatate. Comisia Electorala Centrala a anuntat prin Twitter ca a primit 670 de plangeri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.