Rusia a anuntat vineri ca a declansat o ancheta pentru 'tentativa de asasinat' asupra fiicei fostului agent dublu rus Serghei Skripal, victima a otravirii alaturi de tatal sau, la 4 martie, in Marea Britanie, informeaza AFP.

"O ancheta pentru tentativa de asasinat asupra cetatenei ruse Iulia Skripal (...), (tentativa) intreprinsa in Salisbury, Marea Britanie, a fost declansata la 16 martie", a anuntat intr-un comunicat Comitetul de ancheta rus, organism plasat sub autoritatea directa a Kremlinului, potrivit Agerpres.

Victime ale otravirii, Iulia Skripal si tatal ei, fostul agent dublu rus Serghei Skripal, au fost spitalizati la 4 martie in stare critica la Salisbury, un mic oras din sud-vestul Marii Britanii.

Londra considera Rusia responsabila de aceasta otravire si a anuntat o serie de sanctiuni impotriva Moscovei, care insa respinge ferm orice implicare a sa.

Autoritatile ruse au mai anuntat vineri declansarea unei anchete si asupra "uciderii" lui Nikolai Gluskov, exilat rus in Marea Britanie si fost aliat al ex-oligarhului devenit opozant in exil Boris Berezovski, descoperit mort in circumstante neelucidate, luni la Londra. Potrivit mass-media ruse, trupul neinsufletit al lui Nikolai Gluskov avea semne de strangulare.

In urma acestui deces, politia britanica a subliniat intr-un comunicat ca "nu detine dovezi conform carora ar exista o legatura cu incidentul de la Salisbury".

In aceste doua cazuri, Comitetul de ancheta rus se declara "gata sa coopereze cu organismele abilitate din Marea Britanie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.