Un belgian originar din Dinant s-a trezit, peste noapte, cel mai bogat om din lume, descoperind la 4 februarie un virament de 2.000 de miliarde de euro (!) in contul aferent cardului sau Visa, informeaza luni cnewsmatin.fr.

"Cand m-am uitat pe contul de Internet banking, miercurea trecuta, am observat ca am devenit cel mai bogat om din lume", a povestit Luc Mahieux pentru presa belgiana.

Barbatul a explicat ca in urma cu putin timp isi introdusese detaliile bancare pe un site la care s-a abonat, insa dupa ce a observat ca respectivul site il taxa cu cate 34,90 euro pe luna, si-a reziliat abonamentul. Apoi, a constatat ca suma astronomica care i-a intrat pe card provine de pe aceasta platforma.

"Am telefonat la serviciul impotriva fraudei bancare. Cei de acolo nu mi-au putut oferi explicatii (...) Personal, nu cred ca a fost vorba de o eroare informatica si nici de o tentativa de escrocherie", a declarat el. Pentru siguranta, belgianul a luat decizia de a-si bloca cardul emis de Record Bank.

Conform publicatiei Journal de la Meuse, situatia a fost rezolvata vinerea trecuta, cand miile de miliarde de euro au zburat din contul lui Luc Mahieux, la fel de usor cum au intrat, fara alte explicatii. Singurul efect care persista este ca barbatul continua sa primeasca pe retelele de socializare mesaje de la persoane care ii solicita tot felul de donatii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.