Intre trei si cinci persoane au murit si cel putin 100 au fost ranite, dintre care zece grav, dupa ce un tren regional a deraiat joi dimineata in apropiere de Milano, a anuntat un oficial al serviciilor de pompieri, relateaza Reuters, AFP si dpa.

"Sunt intre trei si cinci morti in accident din cate stim in acest moment", a declarat oficialul pentru Reuters.

Canalele de televiziune RaiNews24 si SkyTG24 au informat, citand serviciile de urgenta, ca cel putin doua persoane si-au pierdut viata si 10 au fost ranite grav.

Deraierea trenului, produsa din motive deocamdata necunoscute, a avut loc in jurul orei locale 07:00 (06:00 GMT) in apropierea marii metropole din nordul Italiei, a declarat Cristina Corbetta de la serviciile de urgenta din Milano, pentru canalul SkyTG24.


Trenul Trenord cu sase vagoane plecase din orasul Cremona, la aproximativ 90 de kilometri sud-est de Milano, la ora 5:30 dimineata (04:30 GMT) si a deraiat in statia Pioltello Limito, la 40 de kilometri de Milano. Trenul regional transporta pasageri care mergeau la serviciu in centrul capitalei economice a Italiei.

La doua ore dupa accident, salvatorii continuau sa caute pasageri in interiorul vagoanelor, dintre care cel putin doua se aflau rasturnate de-a lungul caii ferate.

Imaginile transmise de televiziuni joi dimineata aratau operatiunile de evacuare a ranitilor. Cei mai grav raniti au primit primul ajutor pe un camp la cativa zeci de metri de locul accidentului.

Potrivit unei jurnaliste a SkyTG24, cinci sau sase persoane erau inca blocate in vagoane.

Acest accident este cel mai grav de la catastrofa feroviara din iulie 2016 din regiunea Puglia (sud) in care 23 de oameni si-au pierdut viata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.