Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, sustine ca l-ar fi declarat demult pe Traian Basescu persona non grata in tara sa, daca ar fi avut imputernicirile necesare. Liderul de la Chisinau il acuza ca "promoveaza o propaganda de lichidare"

"Sa fi detinut imputernicirile necesare, demult il declaram pe Traian Basescu persona non grata in Moldova si ar fi fost o decizie corecta, or acesta promoveaza deschis o propaganda de lichidare a statului nostru, actiune intolerabila pentru orice tara. Partidul Democrat, care ii permite sa procedeze astfel, risca sa repete situatia cu Mihail Saakasvili, din Ucraina", a scris Dodon pe Facebook, joi dimineata, potrivit News.ro.

Presedintele Republicii Moldova a anuntat la inceputul lunii decembrie ca au existat sedinte ale mai multor comisii din cadrul Consiliului Societatii Civile in care s-a pus problema actiunilor desfasurate de Basescu, pe teritoriul Republicii Moldova si solicita initierea unei proceduri prin care acesta sa fie declarat persona non grata.


Intr-un proces-verbal al Comisiei pentru consolidarea statalitatii si reintegrarea tarii, Basescu atenteaza la suveranitatea nationala a Republicii.

Avocatul lui Basescu, Andrei Bivol, a anuntat ca acesta ar putea candida la alegerile parlamentare de anul viitor din Moldova.

In primele zile ale anului 2017, Igor Dodon a semnat un decret prin care i-a retras lui Basescu cetatenia Republicii Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.