Intimidarea politicienilor si a altor figuri publice este in crestere in Marea Britanie si 'reprezinta o amenintare la adresa democratiei reprezentative', se arata intr-un raport guvernamental publicat miercuri, relateaza dpa.

Abuzuri rasiste, sexiste, homofobe si antisemite "au descurajat persoane sa candideze pentru functii publice", afirma Comisia pentru Standarde in Viata Publica intr-un raport transmis premierului.

"In timp ce intimidarea in viata publica nu este o chestiune noua, amploarea si intensitatea intimidarii afecteaza in prezent viata publica in moduri ce reprezinta o problema serioasa", se arata in raport.

Comisia acuza retelele de social media ca "reactioneaza prea greu in cazuri de intimidare online pentru a-si proteja utilizatorii", scrie Agerpres.

Nici politicienii "nu au reusit sa dea dovada de fermitate pentru a critica comportamentul de intimidare si pentru a schimba tonul dezbaterii politice", a mai spus sursa citata.

In opinia presedintelui comisiei, Paul Bew, "concluziile raportului ar trebui sa-i ingrijoreze pe toti cei carora le pasa de democratia noastra".

"Nu este vorba despre apararea elitelor de critici justificate sau impiedicarea publicului sa-i analizeze pe cei care-i reprezinta: este vorba despre apararea structurilor fundamentale ale libertatii politice", a afirmat Paul Bew.

"O proportie semnificativa din candidatii la alegerile legislative din 2017 au fost victime ale hartuirii, abuzurilor sau intimidarii",
a adaugat el.

Au existat abuzuri persistente, vicioase si socante, amenintari, inclusiv sexuale, si pagube materiale, a mai spus oficialul britanic.

El a adaugat ca folosirea platformelor de social media a fost "cel mai semnificativ factor care a condus la comportamentul pe care il vedem".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.