Presedintele SUA Donald Trump a emis un avertisment serios catre liderul nord-coreean Kim Jong-un, intr-un discurs rosit in Parlamentul Coreei de Sud, spunandu-i sa nu puna la incercare si sa nu subestimeze SUA, transmite BBC.

"Nu ne subestimati! Nu ne puneti la incercare!", a avertizat el.

Trump i s-a mai adresat liderului de la Phenian, spunandu-i ca "armele pe care le detine nu il fac sa fie mai in siguranta, ci pun regimul sau intr-un mare pericol".

Donald Trump si-a inceput discursul in fata parlamentarilor sud-coreeni laudand progresele facute de Coreea de Sud de la razboiul intercoreean, in contrast cu Nordul, situatie pe care a definit-o drept "un experiment tragic din laboratorul istoriei".

Presedintele SUA a avertizat Coreea de Nord ca, daca in trecut a interpretat atitudinea retinuta a SUA drept o dovada de slabiciune, acum este o alta administratie si i-a cerut liderului de la Phenian sa renunte la programul nuclear, scrie News.ro.

"Coreea de Nord nu este paradisul pe care bunicul dumneavoastra si l-a imaginat. Este un iad, pe care nimeni nu il merita", a spus Trump, referindu-se la Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord si bunicul actualului lider de la Phenian.

De asemenea, presedintele SUA a fcaut un apel la toate statele, in special la China si la Rusia, sa exercite presiuni asupra Phenianului pentru a renunta la armele nucleare.

"Lumea nu poate tolera pericolul reprezentat de un regim corupt care o ameninta cu distrugerea nucleara. Toate statele responsabile trebuie sa-si uneasca fortele pentru a izola regimul brutal al Coreei de Nord, refuzandu-i orice forma de sprijin", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.