Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, este de parere ca Uniunea Europeana "nu are nevoie de alte fisuri, de alte fracturi". Declaratia a fost facuta dupa ce parlamentul Cataloniei a anuntat independenta.

"Nu ne vom amesteca in aceasta dezbatere hispano-spaniola, dar nu as dori ca maine UE sa se compuna din 95 de state membre”, a spus Juncker in fata presei la baza aerospatiala de la Kourou (Guyana Franceza), potrivit Digi24.ro.

La randul sau, Emmanual Macron, prezent si el la baza aerospatiala de la Kourou a declarat ca situatia din Spania este "o afacere interna spaniola" si l-a asigurat pe premierul spaniol, Mariano Rajoy, de sprijinul sau.

Seful executivului de la Madrid a primit sprijin si in partea Berlinului si a tuturor capitalelor europene. Inclusiv Marea Britanie, care are divergente cu Spania pe tema Gibraltarului, a anuntat ca "nu recunoaste si nici nu va recunoaste” declaratia unilaterala de independenta a Cataloniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.