Putin reduce relatiile de natura economica, stiintifica si de alta natura cu Coreea de Nord, in conformitate cu restrictiile impuse de ONU. 

Prin acest decret, presedintele rus dispune oprirea unui set de relatii economice, stiintifice si tehnice cu regimul de la Phenian, in conformitate cu sanctiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU in noiembrie 2016, potrivit Digi24.ro.

Atat China, cat si Rusia au sustinut sanctiunile impuse de ONU Coreei de Nord, insa Moscova a precizat ca ele nu trebuie sa afecteze oamenii obisnuiti. Cele doua state au propus si negocierea unei suspendari a programelor nuclear si balistic nord-coreene, in schimbul suspendarii manevrelor militare efectuate de SUA si Coreea de Sud.

Statele membre UE au convenit, luni, sa impuna noi sanctiuni regimului de la Phenian, care isi dezvolta in continuare armamentul nuclear si programul balistic. Sanctiunile vizeaza interzicerea investitiilor UE in Coreea de Nord si a vanzarii produselor petroliere rafinate.

UE a convenit, de asemenea, sa reduca la 5.000 de euro suma pe care oamenii o pot trimite in Coreea de Nord, precizand ca aceste "transferuri personale" sunt folosite de autoritatile de la Phenian pentru sprijinirea programului nuclear.

Sefii diplomatiilor au decis sa nu reinnoiasca permisele de munca ale cetatenilor nord-coreeni care muncesc pe teritoriile lor, exceptie facand refugiatii si alte persoane care necesita protectie la nivel international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.