Cel putin 276 de oameni au fost ucisi si 300 au fost raniti in atentatul cu camion-capcana care a avut loc sambata in centrul capitalei somaleze Mogadishu, a anuntat Ministerul Informatiei din Somalia.

"Guvernul federal somalez a confirmat ca 276 de persoane au fost ucise in explozie (...) si alte 300 ranite au fost internate in diferite spitale din Mogadishu. Este in curs inca o operatiune nationala de salvare si vom face publica orice noua informatie", se arata intr-un comunicat dat publicitatii in noaptea de duminica spre luni, potrivit AGERPRES.

Atentatul cu camion-capcana a avut loc in mijlocul dupa-amiezii de sambata, la intersectia PK5 din districtul Hodan, un cartier comercial foarte animat al capitalei, cu magazine si hoteluri. Cladirile si vehiculele situate in apropiere au fost grav avariate de puternica explozie, care a lasat in urma trupuri arse sau sfasiate. Conform presei, marea majoritate a victimelor sunt civili, in principal vanzatori ambulanti care isi comercializau produsele la standuri amplasate pe una dintre cele mai frecventate artere ale orasului.

Atacul nu a fost deocamdata revendicat, insa autoritatile ii considera responsabili pe islamistii somalezi shebab, afiliati Al-Qaida, care lanseaza frecvent atacuri si atentate sinucigase in Mogadishu si imprejurimi.

Precedentul atac cel mai sangeros din Somalia a avut loc in octombrie 2011 si s-a soldat cu cel putin 82 de morti si 120 de raniti. Acesta a fost comis de asemenea cu un camion-capcana si a vizat un complex ministerial din Mogadishu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.