SUA si Coreea de Sud au pornit, luni, manevrele navale comune, care se desfasoara in Marea Japoniei si in Marea Galbena. Actiunile au loc in contextul cresterii tensiunilor dintre Washington si Phenian. 

Aproape 40 de nave militare iau parte la aceste exercitii care se vor desfasura pe parcursul a cinci zile, potrivit informatiilor furnizate de Ministerul Apararii sud-coreean. Intre navele militare participante se numara si portavionul USS Ronald Reagan si doua distrugatoare americane.

Cele doua tari desfasoara in mod periodic exercitii navale, aeriene si terestre comune, despre care Coreea de Nord spune ca sunt aplicatii militare de pregatire a unui atac asupra regimului de la Phenian.

Desi, in ulimele luni, presedintele SUA si liderul nord-coreean au fost protagonistii unui razboi al declaratiilor, secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat, duminica, ca Donald Trump este deschis ideii de solutionare diplomatica a disputei legate de programul nuclear.

„Acele eforturi diplomatice vor continua pana la caderea primei bombe”, a declarat Tillerson pentru postul de televiziune CNN, potrivit Digi24.ro.

Coreea de Nord a realizat numeroase teste cu rachete balistice si doua teste nucleare, in ultimele 12 luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.