Coreea de Nord a lansat in noaptea de joi spre vineri o noua racheta balistica inspre Japonia, potrivit AFP care citeaza agentia nationala de stiri sud-coreeana si autoritati japoneze.

Racheta a survolat insula japoneza Hokkaido (nord) la orele 07.26 (joi, 22.06 GMT), au precizat autoritatile nipone, subliniind că sistemul de avertizare J-Alert a fost declanșat în mai multe regiuni din nordul arhipelagului. Acest sistem de alerta ii avertizeaza pe locuitori ca a fost lansata o racheta si trebuie sa-si caute adapost.

Președinția Coreii de Sud a convocat o reuniune de urgență a Consiliului Național de Securitate.

Coreea de Nord a amenintat joi ca va scufunda Japonia si a declarat ca SUA ar trebui "batute pana la moarte ca pe un caine turbat", dupa ce cele doua tari au deschis drumul catre noi sanctiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU ca raspuns la testul nuclear recent al regimului, relateaza The guardian, potrivit Hotnews.

Militari sud-coreeni și americani încearcă să lămurească detaliile testului, mai scrie Reuters.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.