Pana la 70.000 de oameni au primit ordin de evacuare din locuintele lor din Frankfurt, dupa ce o bomba neexplodata din Al Doilea Razboi Mondial a fost descoperita in orasul german, relateaza The Guardian.

Operatiunea urmeaza sa aiba loc duminica si este una dintre cele mai ample organizate vreodata in tara. Va permite dezamorsarea in sigurana a bombei britanice de 1.400 de kilograme, numita de presa germana, in timpul razboiului, “Wohnblockknacker” (distrugatorul de cartiere), pentru ca putea distruge strazi intregi.

Bomba neexplodata a fost descoperita marti, in timpul unor lucrari de constructie in apropiere de campusul Wstend al Universitatii Goethe, a anuntat politia intr-un comunicat.

Ofiterii pazesc zona si nu exista niciun pericol, au dat asigurari autoritatile

Politia a precizat ca bomba este model HC4000. Initialele vin de la “High Capacity” (capacitate mare), iar 4.000 ar fi trebuit sa reprezinte greutatea in livre. Cu toate acestea, cantitatea totala de explozibili din bomba este de aproximativ 3.000 de livre, adica aproape 1.400 de kilograme.

“Din cauza marimii mari a bombei, masuri extinse de evacuare trebuie implementate”, a explicat politia.

Strada Wismarer, unde a fost gasita bomba, se afla in apropiere de centrul orasului si la 2,5 kilometri nord de zona comerciala Zeil.

La peste 70 de ani de la incheierea razboiului, bombe neexplodate sunt gasite adesea in Germania – mosteniri ale campaniilor intense de bombardare lansate de fortele aliate, scrie News.ro.

Una dintre cele mai ample evacuari a avut loc de Craciun, cand o bomba britanica neexplodata a dus la evacuarea a 54.000 de persoane, in orasul Augsburg, din sudul tarii.

Alti 50.000 de oameni au fost evacuatia la Hanovra, in mai, pentru dezamorsarea mai multor bombe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.