SUA si Coreea de Nord incep exercitiile militare comune, ce se vor desfasura pana pe 31 august. Manevrele sunt de natura sa irite Coreea de Nord, in contextul in care relatiile cu SUA sunt incordate. 

La exercitiu militar Ulchi Freedom Guardian vor participa doar 17.500 de militari americani, fata de 25.000 cati au fost anul trecut. Secretarul apararii SUA, Jim Mattis, a precizat ca acest exercitiu are ca obiectiv integrarea fortelor, nu tensiunile cu Coreea de Nord.

Aceste tensiuni dintre SUA si Coreea de Nord au ajuns la un nivel ridicat, dupa ce Phenianul a testat doua rachete balistice intercontinentale, in luna iulie.

Pentru a detensiona atmosfera, China si Rusia au cerut suspendarea manevrelor americano-sud-coreene.;

Aceasta idee a fost respinsa de Washington si de Seul, dar s-a speculat ca exercitiile de anul acesta ar putea avea o amploare redusa.

Coreea de Nord a formulat un nou avertisment, in apropierea exercitiilor militare organizate impreuna cu Seul, informeaza Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.