Ministerul Apararii informeaza ca un militar roman a fost ranit in mana in Afganistan, intr-un schimb de focuri cu insurgentii.

"O echipa de militari romani care executau, sambata, 5 august, misiuni de patrula de transport si escorta a unei echipe a coalitiei de instruire a fortelor de securitate Afgana (SFAAT- Security Force Advisory and Assistance Team) in Camp JRAC (Join Regional Afghan Center-Centrul Regional de Instruire a Militarilor Afgani), de langa Kandahar, au fost nevoiti sa raspunda cu foc, in jurul orei 9.35, ora Romaniei, la atacul unor insurgenti in tinuta politiei afgane", informeaza MApN.

"In urma schimbului de focuri, un insurgent a fost omorat, iar altul a fost ranit, iar un militar roman a fost ranit usor la antebrat.

Militarului roman i s-au acordat primele ingrijiri medicale la locul incidentului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiata unitate spitaliceasca, starea lui este buna, iar rana nu-i pune viata in pericol.

In acest moment militarul s-a reintors in cadrul subunitatii alaturi de colegii sai", mai precizeaza ministerul, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.