Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denuntat marti izolarea Qatarului drept “inumana si impotriva valorilor islamice” si a spus ca metodele folosite impotriva statului din Golf sunt inacceptabile si similare unei “condamnari la moarte”, relateaza Reuters.

Apararea Qatarului de catre Erdogan, intr-un discurs rostit in fata parlamentarilor AKP, vine dupa ce Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul si Egiptul au rupt relatiile cu Doha saptamana trecuta, acuzand tara ca sustine militanti islamisti si Iranul. Qatarul afirma ca acuzatiile nu au nicio baza.

O greseala foarte grava este facuta in Qatar, izolarea unei natiuni in toate domeniile este inumana si impotriva valorilor islamice. Este ca si cum ar fi fost decisa condamnarea la moarte a Qatarului”, a spus Erdogan.

Qatarul a dat dovada de o pozitie foarte hotarata impotriva organizatiei teroriste Statul Islamic, alaturi de Turcia. Victimizarea Qatarului prin campanii de denigrare nu serveste niciunui scop”, a adaugat el.

Erdogan a precizat ca va organiza o teleconferinta cu omologul sau francez Emmanuel Macron si cu emirul Qatarului, Tamim Bin Hamad Al-Thani, pentru a discuta evolutiile recente.

Potrivit lui, regele saudit si alti oameni de stat cu experienta din regiunea Golfului Persic ar trebui sa preia initiativa si sa rezolve criza.

Erdogan ar urma sa discute dosarul si cu presedintele american Donald Trump, in urmatoarele zile.

Liderul de la Ankara si-a luat angajamentul sa sustina Qatarul si a subliniat ca disputa ar trebui rezolvata inainte de sfarsitul lunii sfinte a Ramadanului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.