Capitala Spaniei se alatura oraselor din Europa, care adopta semafoarele tolerantei. Cateva sute de indicatoare rutiere au fost inlocuite cu doua siluete de barbati sau femei, care se tin de mana. Actiunea face parte din pregatirile pentru Gay World Pride, eveniment care va atrage aproape 4 milioane de persoane in Madrid.

„Doua siluete masculine sau doua siluete feminine. Asa arata, de acum inainte, semafoarele din centrul capitalei Spaniei, Madrid. Este o noua initiativa a primariei de aici in domeniul tolerantei, e aceeasi primarie care are pe fatada de mai bine de un an mesajul: Refugiatii sunt bineveniti”, relateaza digi24.ro.

Primaria din Madrid a cheltuit 21.000 de euro pentru aceasta schimbare, care a vizat cateva sute de semafoare din zona centrala.

Autoritatile se pregatesc pentru cel mai mare eveniment dedicat minoritatilor sexuale, Gay World Pride. La eveniment sunt asteptate aproape 4 milioane de persoane. Pentru capitala Spaniei, aceste eveniment se traduce in jumatate de miliard de euroin plus la buget.

Spania este recunoscuta drept una dintre cele mai evoluate tari la capitolul toleranta fata de minoritatile sexuale. Casatoriile intre persoane de acelasi sex au intrat in legalitate acum aproape un deceniu, la fel ca si parteneriatul civil. Adoptiile sunt si ele permise, indiferent de alcatuirea familiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.