Autoritatile birmaneze au anuntat miercuri dupa-amiaza ca un avion militar cu peste o suta de persoane la bord a disparut de pe radare in timp ce zbura pe ruta Yangon-Myeik, transmite BBC.

UPDATE: Armata din Myanmar a anunţat că a găsit epava avionului care a dispărut miercuri de pe radare, cu 122 de oameni la bord, relatează BBC News.

Atât rămăşiţele avionului, cât şi cadavre au fost găsite în Marea Andaman, a anunţat armata pe Facebook.

UPDATE Fragmente din avionul militar la bordul căruia se aflau peste 100 de persoane - majoritatea femei şi copii, membri ai familiile unor militari - au fost găsite pe mare, la câteva ore după dispariţia aeronavei de pe ecranele radarelor, relatează AFP.


Am pierdut brusc liniile de comunicatii in jurul orei locale 13.35 (10.05 ora Romaniei), atunci cand aeronava a ajuns la aproape 30 de kilometri de localitatea Dawei”, se arata intr-un comunicat al armatei din Myanmar, potrivit News.ro.

In aeronava erau 105 pasageri si 11 membri ai echipajului, potrivit unei surse de pe aeroportul din Yangon.

De asemenea, mai multe echipe de salvare au fost trimise in zona unde a disparut aeronava.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.