Doua sute de persoane au fost ranite dupa incidente produse la Torino, in timpul meciului dintre Juventus si Real Madrid, scor 1-4, din finala Ligii Campionilor, anunta agentia Ansa.

UPDATE 16:58 Prefectura din Torino a anuntat un nou bilant al busculadei din piata San Carlo, numarul ranitilor fiind 1.527. Trei dintre raniti sunt in stare grava, informeaza ansa.it.

UPDATE 10:48 Politia italiana a anuntat, duminica dimineata, ca peste 1.000 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa busculada de la Torino. Un baietel are un traumatism cranian si toracic si se afla internat in stare grava la spitalul Regina Margherita din Torino.

Incidentele au avut loc in piata San Carlo, in centrul orasului Torino, unde fanii urmareau finala pe ecrane uriase, scrie News.ro.

"Toata lumea urla, se impingea si fugea", au spus martori oculari.

Incidentele au izbucnit dupa ce un fan ar fi urlat ca la locul adunarii ar fi amplasata o bomba, astfel ca oamenii au inceput sa fuga in diverse directii.

Ranitii au fost transportati la spitalul Molinette din Torino, acuzand diverse contuzii din cauza cazaturilor.


Potrivit Gazzetta dello Sport, in jurul orei locale 22.15, cand Real conducea cu 3-1, cineva ar fi facut o gluma proasta afirmand ca a aruncat o bomba. "Un baiat a aruncat o petarda spunand ca este o bomba, imediat m-am trezit aruncat pe pamant", a declarat un martor la Rainews24.

Gazzetta dello Sport noteaza ca prabusirea unei balustrade care ducea la o parcarea subterana ar fi provocat haosul de la Torino.

"Ne-a fost atat de frica. Totul a pornit de un zvon ciudat, dar auzit de mai multe ori. Imediat s-a declansat panica: Multimea s-a dus intr-un capat al pietei, a incercat sa se miste, dar era foarte greu, erau foarte multi oameni. Imediat a fos la fel, dar intr-un alt loc. Multi oameni au fost raniti, era sticla pe jos. Era greu sa-ti mentii calmul, am incercat sa ajutam persoane ranite, dar a fost extrem de dificil", a declarat Luca Feole, colaborator al Gazzetta dello Sport.

Presedintele clubului Juventus, Andrea Agnelli, a declarat, la Cardiff, ca a aflat de incidentele de la Torino, fiind alaturi de victime: "Trebuia sa fie o seara de bucurie, dar nu ma pot gandi decat la oamenii de la Torino, sunt alaturi de ei si sper sa avem ocazia sa ne bucuram anul viitor la Kiev", a spus Agnelli.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.