Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, ca protestatarii din Rusia nu ar trebui sa incalce legea si sa foloseasca lupta anticoruptie drept arma in campaniile politice.

Vladimir Putin a declarat ca si el este un sustinator al luptei anticoruptie si i-a sfatuit pe protestatari sa respecte legea. Amintim ca, in urma protestelor anticoruptie la care au participat 7.000 de oameni (numarul real ar fi insa peste 20.000), au avut loc peste 700 de arestari.

Atat la Moscova, cate si in alte orase, politia a intervenit in forta, arestand sute de protestatari, folosind gaze lacrimogene si lovindu-i pe manifestanti. Cel putin 700 de protestatari au fost arestati, scrie AFP, citand un ONG specializat in monitorizarea protestelor. Printre cei retinuti de politie se afla si Alexei Navalny, liderul opozitiei ruse, care a fost ridicat de pe strada, in centrul Moscovei, si urcat intr-o duba a politiei, scrie Hotnews.ro.

Un martor a relatat ca sute de protestatari au inconjurat duba politiei in care a fost urcat Navalny, incercand sa impiedice arestarea acestuia. Ei au incercat minute la rand sa deschida usile dubei, apoi au incercat sa impinga cateva masini pentru a bloca drumul dubei si a o impiedica sa plece.

Departamentul de stat din SUA a condamnat arestarea a sute de protestatari, declarandu-se "tulburat" de retinerea liderului opozitiei, Alexei Navalny, catalogand aceste arestari drept "un afront la adresa valorilor democatice".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.