Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a primit scrisoarea premierului britanic prin care se declanseaza oficial Brexitul, sustinand ca nu exista "niciun motiv pentru a pretinde ca este o zi fericita", relateaza The Independent.

"Marea Britanie ar fi trebuit sa ramana in Uniunea Europeana. Nu exista niciun motiv sa ne prefacem ca aceasta este o zi fericita, nici pentru Bruxelles, nici pentru Londra. Nu e nimic de castigat din acest proces si ma refer aici la ambele parti. In definitiv, aproape toti europenii, inclusiv aproape jumatate dintre alegatorii britanici, si-ar dori sa ramanem impreuna, nu sa ne indepartam", a declarat liderul UE.

Tusk a aratat ca exista si un aspect pozitiv, si anume faptul ca a unificat comunitatea celor 27 de state care raman in Uniunea Europeana: "Am incredere completa in acest lucru, mai ales dupa Declaratia de la Roma, si pot spune ca vom ramane hotarati si uniti si in viitor'.

"Obiectivul nostru este clar: sa minimalizam costul pentru cetatenii UE, pentru afaceri si pentru statele membre",
a completat Tusk.

"Deja ne este dor de voi(n.r de Marea Britanie)!", a conchis presedintele Consiliului European in cadrul conferentei de presa sustinuta dupa invocarea Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru iesirea din blocul comunitar, noteaza digi24.ro.

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.