Autoritatile irakiene au anuntat luni dimineata ca pana la 35 de persoane si-au pierdut viata, in vreme ce alte 61 au fost ranite dupa explozia unei masini-capcana in districtul predominant siit Sadr City din metropola Bagdad, transmite Reuters.

Bilantul initial vorbea de pana la zece morti si 35 de raniti in urma atacului cu masina-capcana, care a avut loc intr-o piata aglomerata din Sadr City.

Pana in acest moment nicio grupare nu a revendicat atentatul cu masina-capcana, desi jihadistii Statului Islamic organizeaza adeseori atentate impotriva civililor, in special in districtele predominant siite din Bagdad.

Fortele de securitate sustin ca explozia masinii-capcana i-a vizat pe muncitorii siiti, care asteptau sa primeasca ceva de munca la intersectia 55 din Sadr City, scrie News.ro.

Printre morti se numara inclusiv politisti irakieni

Atentatul are loc la doar doua zile dupa ce 29 de civili irakieni si-au pierdut viata in trei explozii separate care au zguduit metropola.

Jihadistii Statului Islamic au pierdut in ultimele luni mare parte din teritoriile nordice si vestice controlate anterior in Irak. Mai mult, fortele guvernamentale irakiene au lansat impreuna cu kurzii peshmerga si militiile siite o ofensiva puternica asupra bastionului jihadist de la Mosul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.