Phelan Moonsong, rezident in statul american Maine, spune ca poarta intotdeauna acele coarne de capra - cu exceptia perioadelor de timp in care doarme sau face dus -, despre care spune ca reprezinta un fel de ”antena spirituala” pentru el si ”il ajuta” sa ii invete pe ceilalti oameni principiile paganismului, scrie News.ro.

El a trebuit sa faca apel dupa ce fotografia lui pentru permisul auto - in care apare purtand acele coarne - a fost prezentata autoritatilor din Maine si sa isi explice convingerile religioase in fata reprezentantilor Biroului pentru Vehicule Motorizate. In plus, a spus el, coarnele in cauza nu ii ascund chipul.

Biroul Secreturii de Stat din Maine a explicat faptul ca reprezentantii sai nu erau familiarizati cu acele ”decoratiuni frontale” si au fost nevoiti sa ii ceara lui Phelan Moonsong informatii suplimentare in aceasta privinta.

O purtatoare de cuvant a aceluiasi birou a precizat ca autoritatile din statul Maine i-au permis lui Phelan Moonsong sa poarte coarnele de capra, deoarece acesta a invocat motive religioase si, de asemenea, pentru ca ele nu ii acopera chipul.