Liderul rus Vladimir Putin a anuntat, luni, ca va mobiliza arme cu capacitate nucleara mai aproape de Europa, ca raspuns la extinderea NATO in statele baltice, transmite The Telegraph.

Un sistem balistic Iskander si un sistem de rachete sol-aer vor fi trimise in Kaliningrad, care este situat intre Polonia si Lituania.

"Suntem preocupati de procesul de luare a deciziilor NATO", a declarat Putin in cadrul unui interviu difuzat luni.

"Prin urmare, trebuie sa luam masuri de contracarare, ceea ce inseamna sa vizam cu sistemele noastre de rachete facilitatile care, in opinia noastra, incep sa reprezinta o amenintare pentru noi."

Rachetele Iskander au o raza de actiune de pana la 725 de kilometri, iar in opinia expertilor, au capacitatea de a lovi Berlinul cu usurinta, noteaza antena3.ro.

Anterior, s-a sustinut ca Rusia trimite rachete Iskander la Kaliningrad periodic, dar numai ca parte din exercitiile de rutina.

In acelasi interviu, Putin a continuat sa sustina ca membrii NATO din Europa de Est - inclusiv multe dintre statele care s-au aflat sub dominatia sovietica - s-au simtit sub "presiune" din pricina legaturilor cu Statele Unite.

"Atunci cand o tara se alatura NATO, devine aproape imposibil ca acesta sa reziste presiunii din partea unui lider important al NATO, cum ar fi Statele Unite si, prin urmare, poate implementa orice ... un sistem de aparare anti-racheta, noi baze... ", a adaugat Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.