Reprezentantii NATO au anuntat ca cel putin patru persoane si-au pierdut viata, iar alte 14 au fost ranite dupa ce o explozie puternica a zguduit la primele ore ale diminetii baza aeriana de la Bashram, care gazduieste cele mai multe trupe americane stationate in Afganistan. Explozia puternica a fost deja revendicata de talibanii afgani, fiind vorba de al doilea atac din ultimele zile care vizeaza o institutie a trupelor straine, scrie Al-Jazeera.

Nu exista inca informatii despre nationalitatile celor ce si-au pierdut viata in explozia care a zguduit baza aeriana puternic fortificata de la nord de Kabul.

Talibanii au organizat in ultima perioada atacuri sangeroase asupra unor institutii ale trupelor NATO.

”Un dispozitiv exploziv a fost detonat la baza aeriana Bagram. Explozia a provocat mai multe victime. Patru persoane si-au pierdut viata, iar aproximativ 14 militari au fost raniti. Echipele de interventie continua sa-i trateze pe ranitii de la Bagram”, se arata intr-un comunicat al NATO.

Baza Bagram a fost adeseori vizata de atacuri ale luptatorilor talibani, in special din cauza proximitatii de Kabul, scrie News.ro.

Explozia atrage atentia asupra unei situatii de securitate din ce in ce mai precare, la doar doi ani dupa ce NATO si-a finalizat operatiunile de lupta din Afganistan.

In acest moment, aproximativ 10.000 de soldati americani sunt stationati in Afganistan. Cele mai multe trupe sunt gazduite la baza aeriana Bagram.

Explozia are loc la doar doua zile dupa ce talibanii afgani au atacat consulatul german din localitatea Mazar-i-Sharif. Patru persoane au decedat si alte 128 au fost ranite, dupa ce un luptator sinucigas a intrat cu o camion incarcat cu explozibili in zidul consulatului Germaniei.

Niciun cetatean german nu a decedat in atac, iar fortele NATO au intervenit pentru evacuarea persoanalului consulatului din Mazar-i-Sharif.

Peste 700 de militari romani sunt mobilizati in Afganistan. Romania participa din anul 2001 la operatiunile din Afganistan, in cadrul coalitiei internationale conduse de Statele Unite si in cadrul misiunii Fortei NATO de Asistenta pentru Securitate (ISAF).

Citeste si:
SUA nu se bagă. Biden nu va trimite trupe americane în Ucraina: „Nu...
SUA nu se bagă. Biden nu va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.