Liderul gruparii Stat Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, le-a cerut trupelor jihadiste, intr-un mesaj audio, sa reziste ofensivei armatei irakiene la Mosul (nordul Irakului), oras unde in 2014 liderul jihadist a proclamat un 'califat', transmite AFP.

''Nu va repliati'', spune vocea din mesajul audio, prezentata ca apartinand lui Al-Baghdadi.

Mesajul, intitulat 'Ceea ce ne-au promis Allah si mesagerul sau', a fost difuzat de Al-Furqan, un canal media afiliat jihadistilor.

In mesaj, jihadistii SI sunt indemnati sa atace Turcia, tara care dispune de trupe stationate la o baza din apropiere de Mosul si care doreste sa aiba un rol in ofensiva asupra orasului.

De asemenea, Abu Bakr al-Baghdadi face un apel la jihadistii care nu pot ajunge in Siria sau Irak sa se indrepte spre Libia.

Mosul, al doilea oras din Irak ca marime, este principalul bastion al SI in aceasta tara.

Armata irakiana a anuntat marti ca fortele sale au intrat in Mosul, dupa aproximativ doua saptamani de la inceputul ofensivei impotriva organizatiei jihadiste Stat Islamic, care detine controlul asupra orasului din 2014, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.