Fortele guvernamentale siriene au fost acuzate ca au lansat din elicoptere bombe cu clor intr-o suburbie a orasului Alep. Peste 80 de oameni au fost raniti.

Potrivit voluntarilor, localnicii au mari dificultati de respiratie, dupa atacul din zona Sukari, arata BBC.

Acuzatiile nu pot fi deocamdata dovedite, insa guvernul a mai folosit clor in cel putin doua randuri, a aratat o ancheta condusa de ONU, in august.

Ibrahem Alhaj, unul dintre voluntarii salvatori, a povestit ca a ajuns in Alep la scurt timp dupa ce un elicopter a lansat bombele cu clor, marti.

Pe retelele sociale au fost postate inregistrari cu copii ce purtau masti de oxigen. Guvernul sirian a negat pana acum ca ar f folosit arme chimice.

Clorul este o veritabila arma chimica, un iritant extrem de puternic, ce poate produce rani serioase la nivelul sistemului respirator si nu numai. Folosirea sa ca arma chimica este interzisa printr-o conventie.

Acuzatiile vin in contextul in care liderii opozitiei din Siria se intalnesc, miercuri, la Londra, pentru a pune la cale un plan care prevede tranzitia politica in tara, pentru a pune capat conflictului care macina Siria de aproximativ cinci ani.

Conform unui raport recent, 600.000 de sirieni traiesc sub asediu, iar 300.000 de oameni din Alep sunt blocati in oras. Armistitiul din februarie a permis locuitorilor din mai multe orase sa primeasca primele ajutoare dupa ani buni. Din pacate, situatia nu a durat decat cateva saptamani.

Duminica, fortele guvernamentale siriene au anuntat ca au recastigat controlul unor parti din Alep, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.