Premierul francez si-a atras critici pentru ca a sugerat ca sanii dezgoliti sunt mai reprezentativi pentru Franta decat un cap acoperit, declaratie care a inflamat din nou disputele politice privind burkini, scrie The Guardian.

Valls a declarat recent si ca ii sprijina pe primarii francezi care au interzis costumul de baie integral folosit de musulmance, motiv pentru care a intrat in disputa cu ministrul francez al educatiei.

Luni seara, premierul de la Paris a tinut un discurs emotionant in care a slavit sanii dezgoliti ai lui Marianne, un simbol national al Republicii Franceze.

“Marianne are sanii goi pentru ca ea hraneste poporul! Ea nu poarta val, pentru ca este libera! Aceasta este republicat”, a tunat el la o manifestatie pro-guvernamentala.

Opinia sa ca sanii dezgoliti sunt un simbol al Frantei iar basmaua musulmana este suspecta a provocat replici din partea politicienilor si ironii din partea istoricilor si feministilor, relateaza HotNews.

Mathilde Larrere, un istoric specializart pe Revolutia Franceza i-a raspuns acid pe Twitter: “Marianne are sanii dezgoliti pentru ca este o alegorie, cretinule!”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.