Guvernul britanic prezinta luni un plan de lupta impotriva islamului radical in inchisoare, ce prevede, in special, sa le interzica detinutilor care incurajeaza opinii contrare “valorilor britanice fundamentale” sa participe la rugaciuni, relateaza AFP.

Ministrul Justitiei a declarat ca extremismul in inchisoare este o amenintare in crestere si trebuie tratat ca o “urgenta”.

“Extremistii nu pot sa aiba dreptul sa ii vizeze pe cei mai vulnerabili”, a adaugat ministrul.

Guvernul a precizat ca va utiliza toate masurile pe care le are la dispozitie, inclusiv izolarea teroristilor considerati cei mai periculosi de restul populatiei din inchisori, pentru a tine sub control amenintarea si pentru a evita propagarea ideilor periculoase.

Opt noi masuri vor fi implementate, printre care un control sporit al imamilor si al exercitarii credintei, precum si revizuirea formarii personalului din inchisori si interzicerea literaturii extremiste.

Executivul a anuntat si infiintarea unui nou serviciu, Directia pentru Securitate, Ordine si Lupta impotriva Terorismului, care va fi insarcinat cu implementarea acestui plan, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.