O serie de explozii coordonate  care au avut loc joi seara si vineri dimineata, vizand orase turistice din cinci provincii din Thailanda, s-au soldat cu cel putin patru morti si 34 de raniti, intre care noua turisti straini, informeaza BBC online.

In statiunea populara Hua Hin patru bombe au explodat in ultimele 24 de ore. Alte doua explozii au fost raportate si la Phuket, destinatie turistica foarte populara in randul strainilor, scrie digi24.ro.

Atacatorii s-au focalizat pe regiuni turistice, locatiile in care s-au inregistrat exploziile fiind urmatoarele:

  • Patru explozii in Hua Hin, unde doua persoane si-au pierdut viata
  • Doua in Surat Thani , unde o persoana a murit.
  • Dubla explozie in orasul turistic Patong pe insula Phuket - inca nu se stie numarul victimelor
  • O explozie in Trang, unde o persoana a decedat
  • O explozie in provincia Phang Nga
Printre cei noua turisti straini raniti se numara doi olandezi care s-au ales cu rani usoare, doi germani, raniti la picioare, dar si un italian, ranit la spate.

In absenta revendicarilor, Sitthichai Srisopacharoenrat, seful politiei locale, a declarat ca toate pistele sunt explorate de anchetatori, noteaza stirileprotv.ro.

"Aceste incidente sunt diferite de acte de terorism obisnuite, acestea sunt mai mult un sabotaj local ce vizeaza anumite locatii si provincii", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei, adjunct maior. Gen. Piyapan Pingmuang, in cadrul unei conferinte de presa vineri, conform CNN.


Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.