Un turist chinez care a incercat sa raporteze ca i s-a furat portofelul in timpul excursiei in Germania, a semnat fara sa stie o solicitare ce l-a facut sa aiba statutul de refugiat timp de aproape doua saptamani din cauza birocratiei privind azilul din aceasta tara, scrie The Guardian.

Barbatul de 31 de ani, descris drept domnul L, vorbea doar mandarina.

Autoritatile germane si-au descoperit greseala dupa ce acesta, disperat, a apelat la un restaurant chinezesc local pentru traducere, a spus un reprezentant al Crucii Rosii.

Christoph Schlutermann, de la Crucea Rosie germana, a spus DPA ca barbatul "a pus in miscare un mecanism pe care nu l-a mai putut opri".

"A petrecut 12 zile captiv in jungla noastra birocratica deoarece nu putea sa comunice. Din nefericire, Germania este o tara extrem de birocratica. Mai ales in timpul crizei refugiatilor am vazut caa birocratie avem", a spus el.

Dupa ce a fost jefuit in Heilderberg, barbatul s-a dus la primarie, despre care a crezut ca este o sectie de politie, unde a semnat o solicitare de azil. El a fost dus apoi cale de 360 kilometri la un adapost pentru refugiati din Dulmen unde i s-au dat mancare si bani, ca in cazul tuturor refugiatilor, relateaza HotNews.

"El pur si simplu a facut ce i s-a spus", a declarat Schlutermann.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.