Papa Francisc a declarat ca este gresita orice asociere dintre islam si violenta, iar sursele prime ale terorismului care a zguduit lumea stau mai degraba in nedreptatea sociala si in adorarea banilor, informeaza Reuters.

”Nu cred ca este corect sa identifici islamul cu violenta. Nu este corect si nici nu este adevarat”, a explicat papa. Suveranul a fost intrebat de reporteri ce pozitie are cu privire la uciderea preotului octogenar Jaqcues Hamel, care a fost fortat sa ingenuncheze in fata altarului bisericii sin Saint-Etienne-du-Rouvray, inainte ca doi atacatori ai Statului Islamic sa-l execute.

”Cred ca fiecare religie are un mic grup fundamentalist. Si noi ii avem. Nu vreu sa vorbesc despre violenta islamista, pentru ca in fiecare zi in care citesc ziarele vad ca violenta exista chiar in Italia - cineva isi ucide prietena sau soacra. Acestia sunt catolici botezati. Daca vorbesc despre violenta islamista, atunci trebuie sa vorbesc si despre violenta catolica. Nu toti musulmanii sunt violenti.

De asemenea, papa Francisc a sustinut ca altele sunt cauzele reale ale terorismului.

”Stiu ca este periculos sa spun asta, dar terorismul infloreste acolo unde nu exista nicio alta optiune si unde banii sunt transformati intr-un zeu, care ajunge in centru economiei globale. Aceasta este prima forma de terorism. Acesta este terorismul de baza impotriva umanitatii. Haideti sa vorbim despre asta”.

Prima vizita a papei Francisc in Polonia a fost umbrita de uciderea preotului catolic Jacques Hamel si de o serie de atacuri teroriste, care au demostrat ca lumea este in razboi, insa asta nu se datoreaza religiei, potrivit NEWS.ro.

Suveranul pontif a explicat ca lipsa de oportunitati economice pentru tineri inseamna ca statele europene sunt vinovate de proliferarea terorismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.