Deputatii britanici au votat masiv luni seara in favoarea innoirii celor patru submarine nucleare Trident ale tarii, pentru un cost de cel putin 41 de miliarde de lire (49 de miliarde de euro), transmite AFP, citata de Agerpres.

Cu ocazia primului sau discurs fata parlamentului in calitate de premier, Theresa May a aparat innoirea programului nuclear pe care l-a descris ca "asigurare finala" pentru securitatea tarii.

Parlamentarii au aprobat masura cu 472 de voturi pentru si 117 impotriva dupa sase ore de dezbateri.

Aproape 60% dintre deputatii laburisti (138 din totalul de 252) au dat unda verde acestei masuri a guvernului conservator, in pofida pozitiilor pacifiste ale liderului lor, Jeremy Corbyn, transmite HotNews.ro.

"Este imposibil sa spui cu siguranta ca nicio amenintare nucleara nu isi va face aparitia in urmatorii 30 sau 40 de ani, amenintand securitatea si modul nostru de viata", a subliniat Theresa May in cursul dezbaterilor.

La insistentele unui deputat scotian din SNP de a preciza daca este pregatita sa utilizeze o arma care poate ucide 100.000 de persoane, Theresa May a raspuns "da".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.